Geschiedenis van d'n Bokste Bimt 

In 2002 kregen we onze eerste Friese Stabij en dat was Aukje Bubbel uit het Friese Jubbega. Bubbel was een fijne en trouwe hond waaraan we veel plezier hebben beleefd. Met haar zijn we begonnen met het fokken van Friese Stabij's. Zij is in 2012 overleden op 10-jarige leeftijd.  Toen Bubbel drie jaar bij ons was leek het leuk om er nog een Friese Stabij bij te nemen en zo geschiedde dat op 5 mei 2005 Maxima werd geboren. 8 weken later haalden wij haar op en gaven haar de naam Byke. Het was een prettige ervaring om 2 Friese Stabij's te hebben. Zij is in 2016 op 11-jarige leeftijd overleden.


Op 25 juni 2010 werd Yfke fan 'e Blommetûn, Imke, geboren. Zij was onze derde Friese Stabij en ondertussen is zij 10 jaar oud. Ze heeft vier mooie nestjes groot gebracht, en nu fokken we niet meer met haar. Uit een van haar vier nestjes hebben we een puppy gehouden en dat is Jilke van d'n Boktse Bimt, ook wel Jill genoemd. Wij hebben toen besloten om een kennelnaam aan te vragen, zodat bekend is welke pup bij ons afkomstig is. Jill werd op 6 november 2012 geboren uit een nest van 11 puppy's in totaal met 9 reuen en 2 teven. Imke en Jill kunnen het goed met elkaar vinden en zijn onafscheidelijk. 

 

 

Ook met Jill wilden we graag puppy's fokken en zij heeft ondertussen vijf nestjes puppy's groot gebracht. Op de website kun je foto's van de voorgaande nestjes van Jill bewonderen. Uit haar tweede nestje besloten we om onze vierde Friese Stabij, Jente van d'n Boktse Bimt, te houden. Jackie, zoals wij haar noemen, werd geboren op 22 februari 2016 met 7 broertjes en 2 zusjes. Hierdoor hebben we nu drie generaties Friese Stabij's op onze boerderij rond lopen.


Jackie is vier jaar oud en erg actief. Ze vindt het leuk om met een bal en een stok te spelen, daarnaast gaat ze ook graag het water in om te zwemmen en achter de eendjes aan te gaan. Het jachtinstinct zit er zeker in, net zoals bij Imke en Jill.  Ook vindt ze het leuk om haar moeder en oma op z'n tijd te plagen, of andersom.. ;)

 

Let op: Op het moment fokken we alleen nog maar met Jackie.